5 voordelen van Lithium Ijzerfosfaat LifePO4 Accu's in jouw camper
Innovaties, nieuws en techniek binnen de kampeerbranche

5 voordelen van Lithium Ijzerfosfaat LifePO4 Accu's in jouw camper

door campairco Admin op Nov 11, 2021

  1. Een langere levensduur
  2. weinig tot geen onderhoud
  3. extreem veilig
  4. licht in gewicht
  5. verbeterde ontlading en laadefficiëntie. 

Wat is lithium in het kort

Lithium werd in 1817 ontdekt door de Zweedse chemicus Johan August Arfwedson. Lithium is een scheikundig element (een alkalimetaal) waar deze accu’s van gemaakt worden. Lithium heeft een zeer hoge energiedichtheid.

De onderstaande afbeeldingen laat zien wat de verschillen zijn tussen Lifepo4 (lithium Ijzerfosfaat) – Lithium-ion en LoodZuur accu’s.

 Het verschil tussen Lithium, Zuur en Gel accu's - De voordelen van Lithium voor in je camper of caravan

Toepassingen

De vraag naar energie op reis wordt alsmaar groter. Laptops, telefoons, radio’s, satelliet systemen, audio, camera systemen, ovens en zelfs airco’s. Het is allemaal aan boord te vinden en ze vragen allemaal stroom. De producten met een accu en een stekker zijn onderweg niet meer weg te denken.

Inmiddels bewijst vooral de Lithium IJzerfosfaat zich binnen de kampeermarkt. Waarom? Met de toevoeging van IJzerfosfaat worden de accu’s stabieler en zijn ze beter bestand tegen temperatuur schommelingen. Brand is daarnaast vrijwel onmogelijk, een van de grote voordelen op het gebied van veiligheid. Ook is het gewicht 50% lager ten opzichte van een lood of gel accu. Zeer gunstig voor de vele overbeladen kampers die er tegenwoordig rondrijden.

Vaak worden start en boordaccu’s vervangen door 1 Lithium Ijzerfosfaat accu. Zo heb je dezelfde capaciteit een langere levensduur, hogere prestaties en snellere laadtijden aan boord. En dat enkel door de startaccu te vervangen.

De prijs

Gelukkig is de Accu technologie voor mobiele toepassingen in een rap tempo doorontwikkeld en is deze veiliger en zeer efficient geworden. De populariteit binnen de kampeerwereld voor de veilige Lithium ijzerfosfaat Technologie stijgt hierdoor en de prijs / kwaliteit verhouding wordt met de dag beter en beter. De prijzen worden gunstiger en de terugverdientijd is sneller. Een goed moment om over te stappen?

De aanschaf van een LifePo4 (lithium Ijzerfosfaat) Accu is nog steeds stevig, hoewel, na het maken van een rekensom zal je zien dat een LifePo4 accu voor je camper of caravan een betere investering is dan een traditionele accu. Deze rekensom wordt iedere dag gunstiger met de dalende prijzen.

“Je total cost of ownership is lager bij een LifePo4 ijzerfosfaat accu”

Bekijk ons assortiment met Lithium LifePo4 (ijzerfosfaat) accu’s hier. Bestel een accu en laat hem ook door ons installeren.

Airco nodig tijdens het rijden?

Compleet: Voor 2699,- installeren wij de IndelB 12volt airco in jouw camper, caravan of bus.

Ideaal voor oudere campers en bussen die geen airco aan boord hebben. Een motor airco laten installeren is vaak geen goede optie want is erg duur.

Daarom is deze 12 volt airco een goede oplossing. Gebruik hem tijdens het rijden, of als je stil staat.

Aangesloten op de huishoud accu of direct te gebruiken vanaf de walstroom.